Heetwaterbronnen van lake Bogoria
Vandaag gaan we naar het Bogeria meer. Na het ontbijt gaan we op weg, bij het passeren van de evenaar krijgen we een demonstratie van het ronddraaien van het water, natuurlijk moet er ook wat gekocht worden ter ondersteuning van het project voor opleiding van meisjes.
Na de Afrikaanse massage komen we dan bij het Boregia meer , hier zien we weer diverse dieren waaronder ook de Dik Dik een heel klein hertje en twee struisvogels. Hier zien en ruiken we ook flink wat flamingo's.
De eerste heet waterbron staat te ver onder water zodat alleen flink borrelt, de tweede bron is wat beter te zien en hier ontmoeten we de kinderen van een schooltje uit Congo, ze zijn eieren aan het koken in de bronnen. De kinderen zijn ongelofelijk vriendelijk en willen allemaal met ons op de foto. De fotograaf van het stel houd een hele boekhouding bij van wie er op de foto gaan. Het is haast onvoorstelbaar dat een stelletje wolkse meensen in Kenia e-mail adressen uitwisselden met kinderen ui t Congo. We hebben meteen ook een uitnodiging gehad om daar goud te komen kopen.
We rijden weer verder naar lake Baringo, waar we overnachten in Roberts Camp, hier hebben we 2 tenten compleet met bedden. Na het avondeten in het restaurant worden we naar de tenten terug gebracht want ze zijn bang dat er nijlpaarden of zoals zij zeggen hippo's op de pad lopen. We komen langs een hipposlaapplaats maar die is leeg. Als we nog even voor de tent zitten te praten komt er iemand zeggen dat er een krokodil bij het water lig. Dus de zaklantaarns en camera's mee, het is intussen stik donker geworden dus we lopen maar rustig mee. De gids neemt ons mee naar het water en plotseling staan we op zowat 2 meter afstand van een forse krokodil, de camera's flitsen en het is maar goed dat hij slaapt want we staan binnen staart bereik.
Het ophangen van het muskietennet valt nog even tegen maar we hebben toch goed kunnen slapen.